Leren

Leren

Theorielokaal Autorijschool SjorsWij hechten veel waarden aan een degelijke theoriecursus. Vragen en antwoorden uit het hoofd leren kan iedereen. De praktijk leert echter dat een goede opleiding waarbij je ook de gedachten achter alle verkeersregels kent, je een veiliger en zelfverzekerder gevoel geeft achter het stuur.

Wij geven daarom een theoriecursus al verplicht onderdeel van de opleiding in een theorielokaal waarbij we gebruik maken van opleidingsmateriaal dat ook in het CBR bij examens wordt gebruikt. In ons theorielokaal aan Hoevelakenseweg 154 in Terschuur hebben wij een 6-tal tafels met het zogeheten response systeem. Middels dit systeem kun je in het echt oefenen hoe zo'n examen gaat en zo op die manier jezelf het beste voorbereiden op het daadwerkelijke examen bij het CBR. Bovendien wordt van je verwacht dat je middels de set bijgeleverde theorieboekjes ook thuis nog enige studie doet.

De theoriecursus bestaat uit 3 avonden waarbij er ruim de mogelijkheid is tot vragen, oefenen met het examensysteem en uitleg van de leerstof.

Het Examen

Als rijschool plannen wij de cursus in met afsluitend het examen. Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.  Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar u zelf een getal in moet vullen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning).

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

  • 25 vragen over gevaarherkenning;
  • 30 vragen over verkeersregels;
  • 10 vragen over verkeersinzicht.

Zelf reserveren kan uiteraard ook echter alleen online. Reserveer hier zelf on line uw theorie-examen voor de personenauto, motor en bromfiets. Ook kun je hier je reservering wijzigen of raadplegen. Het reserveren van een herexamen kan pas een dag nadat je bent gezakt voor het examen. Indien je geslaagd bent blijft je certificaat 1 jaar geldig, binnen dit jaar zul je ook voor het praktijkexamen moeten slagen, indien dit om wat voor reden ook niet lukt zul je opnieuw een theorie-examen moeten afleggen.

Let op! Neem altijd een geldig identiteitsbewijs (zie www.cbr.nl voor meer info) mee! Als je niet op tijd op het examencentrum bent of je hebt geen geldig identiteitsbewijs bij je, kun je niet deelnemen aan het theorie-examen. Je krijgt het door jou betaalde examengeld ook niet terug.